contactagendalinks
actueelbanner

Ruiterroute netwerk Cranendonck

In 2007 begon Theo van der Heijden als regioconsulent van de KNHS (Koninklijke Hippische Sport Federatie) met het idee om een knooppuntennetwerk voor paardensporters op te zetten. Goed werk heeft tijd nodig! Het netwerk is een initiatief dat tot stand gekomen is door een samenwerking van SRE Eindhoven, de gemeente Cranendonck en de KNHS.

In 2009 werd er in Cranendonck een werkgroep opgericht om de route uit te werken. ANV land van Cranendonck werd in 2010 gevraagd om met ponyclub “de Kroenekraantjes” het uitzetten van de route uit te voeren. Het onderhoud van de route wordt door ANV Land van Cranendonck gedaan. Op 8 mei 2011 werd de ruiter- en menroute feestelijk geopend. Hieronder treft U een stukje aan wat ons werd toegestuurd door de ponyclub.

Kroenekraantjes Soerendonk zetten ruiter- en menroute Cranendonck uit…

In het vroege voorjaar werden wij, ponyclub de Kroenekraantjes uit Soerendonk, gevraagd door de ANV om een ruiter- en menroute uit te zetten van 110 km in ons eigen mooie Cranendonck.

Natuurlijk wilden wij deze klus klaren en met de ouders van onze 14 leden werd een plan uitgewerkt en gingen wij voornamelijk op zaterdag aan de slag… In totaal hebben we een 5 tal zaterdagen, een zondag en een aantal avonden gewerkt. Heel precies gingen we te werk, immers……iedere ruiter moet goed “gestuurd” worden! Niet alleen de ouders maar ook onze ruiters waren enthousiast en hebben flink meegeholpen. In ploegen gingen ze met de ouders mee om de palen schoon te maken en de stickers te plakken. Behalve een mooie vergoeding voor onze clubkas heeft deze klus voornamelijk een fijne saamhorigheid tot stand gebracht waarvoor wij het ANV Hartelijk danken!

Wij wensen alle ruiters en menners een plezierige tocht door ons mooie Cranendonck!