contactagendalinks
actueelbanner

Uitnodiging Landelijke Natuurwerkdag (6 nov 2010)

Beste leden,

Graag nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de tiende landelijke Natuurwerkdag. De laatste 5 jaar organiseert Staatsbosbeheer en Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind deze dag in of nabij het Leenderbos te Leende.

Tijdens de werkdag knappen we een aantal houtsingels op. Tevens wordt een stuk heide ontdaan van boompjes. De omgezaagde boompjes leggen we op rillen. Vooral de Amerikaanse vogelkers, een boom die hier niet thuis hoort, gaan we zo veel mogelijk verwijderen.

Wij adviseren stevig schoeisel of laarzen en werkkleding (overall, oude kleren) te dragen. De organisatie zorgt voor gereedschap.

We ontmoeten elkaar om 9.45uur aan het Kranenveld te Soerendonk. Van daar gaan we gezamenlijk naar de locatie nabij de schaapskooi. Bewegwijzering is aanwezig: groene borden met “Staatsbosbeheer” en een oranje pijl. Voor de GPS gebruikers: laat u niet verleiden om binnendoor te rijden door de Groote Heide. De zandpaden zijn ongeschikt voor auto’s.

Rond 12.30uur verzorgen we een eenvoudige doch voedzame lunch in de nostalgische schaapskooi op de heide. Afhankelijk van het weer wordt er tot ca. 15.00uur gewerkt. Kinderen zijn van harte welkom. Er is in een speciaal kinderprogramma voorzien.

In het kort:

-6 november, start om ca. 9.45uur.
-samenkomst: Kranenveld te Soerendonk.
-opgave verplicht voor 30 oktober ivm lunch en gereedschap.

Land van Cranendonck leden kunnen zich opgeven door te mailen naar info@landvancranendonck.nl