contactagendalinks
actueelbanner

Aflassing: De Familieactiviteit op 16 oktober gaat niet door wegens te weinig aanmeldingen.

In de toekomstige natte natuurparel nabij D’Aasdonken organiseert ANV land van Cranendonck voor haar leden en leden van Hei Heg Hoogeind en overige geïnteresseerden in Soerendonk een activiteit voor zowel jong en oud.
Waterschap de Dommel is in samenwerking met diverse betrokken provinciale partijen en grondeigenaren een ontwerp aan het maken voor het herinrichten van de Aa en de natuur daaromheen in D’Aasdonken. Een van deze maatregelen is het inrichten van een natte natuurparel.

Zondag 16 oktober a.s. gaan we midden in de natte natuurparel de volgende activiteiten organiseren:
11.00u Ontvangst
- Natuurexcursie onder leiding van Peter Kerkhofs langs diverse landschapselementen
- Voor de jongeren houtjes hakken, vuurtje maken en warme hapjes maken
- Natuurelementen op het perceel
- Informatie over Stika en SNL door de veldcoördinator Willy de Vries (subsidiemogelijkheden voor natuurlijke landschapinrichting)
- Informatie over de waterberging in dit gebied (in zoverre deze dan bekend is)
Circa 12.30u afsluiting

De locatie is gelegen langs de Raadbroekweg (de zandweg tussen Soerendonk en Landbouwmechanisatiebedrijf Swinkels (LMB Henry Swinkels Raadbroekweg 5 6027 RE Soerendonk).

De Raadbroekweg is als volgt te bereiken:
Komende vanaf Soerendonck / Maarheeze: inrijden nabij de afslag A2 Maarheeze de weg D’Aasdonken; vervolgens na ruim 2 km. linksaf (Raadbroekweg) en voor de MF-tractoren doorrijden. De verharde weg gaat hier over in een zandpad. Na ca. 350 m links aanhouden; 300 m verder aan de linkerzijde is de locatie.
Komende vanaf Leende/ Leenderstrijp: Door de Renhoek / Jansborg, richting Renheide - Maarheeze; na ca. 2,5 km rechtsaf; de Raadboekweg. (zie hierboven het vervolg)
Kledingadvies: laarzen

Aanmelden via: info@landvancranendonck.nl (Graag voor zaterdag 15 oktober). Bij slecht weer zoals aanhoudende regen of bij minder dan 10 aanmeldingen wordt de activiteit afgelast. Op de website (www. Landvancranendonck.nl) wordt dit dan zondagmorgen 16 oktober kenbaar gemaakt.