contactagendalinks
actueelbanner

Samenwerking Gemeente Cranendock met ANV land van Cranendonck

Samenwerking Gemeente Cranendock met ANV land van Cranendonck

Op 30 november jl heeft het ANV Land van Cranendonck naast de weg Soerendonk-Maarheeze over een lengte van 500 meter bomen uitgedund en omgezaagd. Dit was het tweede succesvolle project van de natuur-zaagwerkgroep,  georganiseerd in nauwe  samenwerking met de gemeente Cranendonck. Door de enthousiaste inzet van 11 motorzaag getrainde vrijwilligers is er veel werk verricht. Het was een hele toer met het aanwezige verkeer. Twee verkeersregelaars  begeleidde het verkeer zodat alles veilig kon verlopen.
Vorige maand is op dezelfde manier door het ANV het brinkje op de hoek van t’Schutje – Groenstraat in Soerendonk  opgeknapt.
De samenwerking is tot stand gekomen omdat het ANV afgelopen jaar en ook dit jaar motorzaagtrainingen en andere natuurtrainingen organiseert. Hieruit is een werkgroep ontstaan die het leuk vindt onderhoudswerkzaamheden aan bomen en in de natuur te verrichten. Voor de gemeente wordt werk uit handen genomen, voor ons een fijne gezellige dag werken en we hebben allemaal wat hout voor de kachel. Zo ontstaat er een wederzijds belang.
In Januari gaat er nog een derde project van start en dat wordt het rooien van de vogelkers in Maarheeze. De Gemeente heeft te kennen gegeven bijzonder blij te zijn met deze unieke samenwerking met de vrijwilligers van ANV Land van Cranendonck.
Ook uniek is het feit dat ANV land van Cranendonck  voor dit jaar subsidie heeft mogen ontvangen van het Groen en Doen fonds voor het verzorgen van natuur trainingen. De eerste motorzaagtraining is eind november afgesloten met opnieuw 11 geslaagden. De volgende trainingen starten deze en de komende maanden :

  • Aanplant en onderhoud van  knotbomen (17+21 december)
  • Aanplant en onderhoud van hagen, singels en houtwallen (7+14 januari)
  • Gebruik van en onderhoud aan handgereedschappen (febr)
  • Motorkettingzaagcursus inclusief praktijk (febr)

Begin volgend jaar volgt dus een tweede motorzaagtraining bij voldoende deelnemers. Als u ook belangstelling heeft pak dan deze unieke kans om voor een luttel bedrag veilig te leren werken met de motorzaag.  Nadere informatie over alle trainingen kunt u lezen op onze website www.landvancranendonck.nl  bij > Actueel > Trainingen 2013-2014. Voor meer informatie en voor vragen over de werkgroep en  trainingen kunt u  ook mailen naar a.kerkhofs5@upcmail.nl.